Fort Myers Beach : Dag 2

Hier in het Outrigger Beach Resort is het ontbijt wel goed, spek, pannekoekjes, eitjes, wafeltjes, worstjes en een soort vol-au-vent (’s morgens?) verschillende soorten yoghurt, fruit, gebakjes en confituur. Alleen jammer dat er maar één toaster staat met vier “gleuven”, die blijkt de bottleneck te zijn en de oorzaak van een ongemakkelijke wachtrij elke morgen. Koffie en fruitsap wordt vers gemaakt en aan tafel gebracht, hier ook nergens plastic of karton om uit te drinken en van te eten, super !

Thomas Alva Edison, de uitvinder van o.a. de gloeilamp en de grammofoon (en nog veel maar, hij had in totaal 1093 patenten op zijn naam) had zijn winterverblijf in Fort Meyers en dat gaan we vandaag bezoeken. Edison had er een groot labo waar hij vooral onderzoeken deed naar allerlei soorten rubberbomen die geschikt moesten zijn voor, natuurlijk rubber te produceren, maar vooral moesten kunnen groeien en gekweekt worden in de VS.

bsh

bsh

Naast hem woonde zijn boezemvriend Henry Ford, de uitvinder van de automobiel. Hun woningen, labo en bijbehorende musea zouden we gaan bezoeken maar al na 15 minuten klinkt een sirene, het teken dat de tour moet afgebroken worden omwille van het gevaar voor blikseminslag. Er trekt weer een kort maar hevig onweer over, 15 minuten maar, en dan schijnt de zon weer aan een stralend blauwe hemel. Ondertussen hebben we het museum maar bezocht en voor wie geïnteresseerd is in (auto)techniek en elektronica is dit een natte droom. De eerste batterijen, niet Edisons uitvinding maar wel eentje die hij fel verbeterde, staan uitgestald, de eerste gloeilampen, en allerlei elektrische apparaten, de allereerste grammofoons, te veel om op te noemen.

dav

Later in de namiddag reden we naar Sanibel en Captiva Island, beide schiereilanden bij Fort Myers rijk aan veel natuur, vogels, leguanen en ,,rijken. Weer prachtige villa’s, deels verscholen achter tropische planten en palmbomen, elk met de achtertuin grenzend aan witte paradijselijke stranden. Qua kostprijs ongetwijfeld voor de happy few.

mde

Eindigen doen we weer aan de gezellige Tikibar van het hotel, een Tikibar is een exotisch ingerichte openluchtbar gespecialiseerd in cocktails. Amerikanen zijn heel open en beginnen  makkelijk een gesprek wanneer ze horen dat je geen amerikaan bent en dat is vanavond ook niet anders, we slaan een gezellige babbel met een ouder koppel uit New York die hier een buitenverblijf hebben. Sluiten doet de bar om 22u00 weer maar we hadden nog Budweiser in de koelkast en die hebben ons nog gezelschap gehouden tot middernacht.

bsh

mderbsh

 

Categorieën: USA 2018 | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.