Orlando

Mijn pa zegt altijd: ’s Morgens moet je eten als een keizer, ’s middags als een koning en ’s avonds als een bedelaar,,,,,tja,, wijze woorden maar de komende twee weken ook loze woorden, het zal drie keer per dag als een keizer zijn vrees ik ;-).

De meeste ontbijten, als ze inbegrepen zijn in de kamerprijs, stellen niet veel voor en dat is ook vanmorgen niet veel anders, al moet ik wel zeggen dat er in de Hampton Inn keten de hele dag door verschillende soorten verse koffie met koekjes in  de lobby staan. Je kan bij het ontbijt je eigen pannenkoekjes bakken, er is vers fruit, eitjes enz. Misschien te min voor een echte keizer maar wij klagen niet. De kamer was wel dringend aan een update toe, zoals in de meeste hotels ligt er tapijt op de vloer en die is na x aantal jaren ook niet meer zo “fris” als de eerste dag, vooral aan de badkamer zie je meestal of het allemaal wat gedateerd is. Maar kom, een degelijke matras en een goed werkende airco was alles wat we nodig hadden voor een goeie nachtrust.

Om 14u00 hebben we in Kissimmee bij Orlando een airboat tour van 90 minuten gereserveerd en aangezien we pas vanaf 16u00 in onze villa terecht kunnen kan die timing niet beter uitkomen. Geen haast dus deze ochtend en we stoppen thv Palm Beach bij een grote outlet want we hadden graag nog een paar Adidas Superstar sneakers gekocht en die kosten hier maar de helft van thuis, dus dat is leuk meegenomen. Om 9u15 wandelen we al door de outlet maar blijkbaar gaan de winkels pas om 10u00 open. Het is ondertussen al bijna 30 graden en in die hitte hier blijven rondhangen is geen optie dus rijden we maar verder, tijd genoeg in Orlando om een andere outlet te bezoeken.

We zijn daardoor al rond 13u40 bij “The Spirit Of The Swamp” en Barry, onze gids, is daar met deze temperaturen niet rouwig om. We kunnen meteen instappen en krijgen elk een headset op zodat we hem en elkaar goed kunnen horen boven het lawaai van de motor.

dav

IMG_0012[1]

IMG_0005[1]

Op een gezapig tempo gaat het eerst over een stuk kanaal dat later uitmondt in een moerasgebied waar ongeveer 4200 alligators leven. Dan begint de pret, volgas tussen het riet door, over allerhande waterplanten heen, dat is kicken met zoveel pk’s in je rug. Hier en daar zie je een witte paal uit het struikgewas omhoog steken en dat is een merkteken van een alligatornest. Het nest is een hoop dorre stukken riet en gras waarin de eieren begraven liggen. Afhankelijk van de temperatuur in het nest wordt bepaald welk geslacht de jongen krijgen, is de temperatuur lager dan 30°C, dan worden het vrouwtjes, is die boven de 30°C dan worden het mannetjes. Schommelt de temperatuur constant rond de 30°C dan zullen er zowel vrouwtjes als mannetjes uitkomen, straf maar waar. De eieren worden gelegd in het voorjaar en komen tegen september/oktober uit. Tot die tijd wijkt de moederalligator niet van het nest, ze waakt dag en nacht in de onmiddellijke omgeving. Wanneer de airboat op een meter of drie van zo een nest stopt zie je de moeder meestal nog niet omdat ze verborgen ligt in, tussen of zelfs onder de moerasplanten rond het nest met enkel haar neusgaten boven het wateropervlak. Af en toe eens wat gas geven en met het roer van de boot klapperen doet ze meestal wel tevoorschijn komen.

IMG_0034[1]

IMG_0021[1]

IMG_0031[1]

IMG_0008

Anderhalf uur en een nest of 10 later zijn we terug aan de steiger en zit ons eerste avontuur erop.

De GPS brengt ons een uurtje later tot voor de deur van de villa die we gehuurd hebben. dav

De koffers worden binnengedragen en na de villa verkend te hebben rijden we naar een Publix, (een supermarkt keten) om inkopen te doen voor de 6 dagen dat we hier verblijven.

Relaxen doen we bij terugkomst nog even in de pool met een Budweiser maar al snel is de pijp toch uit, het uurverschil met thuis is nog niet heel verwerkt.

Vandaag (zondag) zijn we een dag naar Daytona Beach geweest, maar daarover morgen meer, want die dag zal wel de boeken ingaan als eentje waarin de wet van Murphy heeft toegeslagen,,,

Slaapwel,,,

Categorieën: USA 2018 | 5 reacties

Berichtnavigatie

5 gedachten over “Orlando

  1. audrey.coolen@telenet.be

    Amai sus, jij loet een boek gaan schrijven want je kan zo mooi vertellen!!! Allemaal al sjieke verhalen gelezen, het zal vast en zeker kei leuk zijn!! Benieuwd naar meer verhalen! Veel plezier en geniet ervan! Grts Kurt en audrey dikke kussen en knuffels aan iedereen!!! 💋💋💋

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Like

  2. Paul

    Sow, dat leest weer hartstikke lekker weg!😉
    Op Facebook staat een filmpje waar jullie naar waterlelies kijken. Is daar ook iets van een beest te zien? ik zie niks…

    Like

  3. brebels luc

    heb je foto’s van binnen in de villa ? ziet er ferm uit 🙂

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.