Yellowstone : Dag 1

De afstand, want daar gaat het reizen in de USA meestal over, van Cody naar Yellowstone valt nog redelijk mee. Na een goeie 80 kilometer mogen we na onze National Park Pass te laten zien het park binnen. We komen het park binnen via de westelijke ingang en dat is in het midden van de “acht”. Door Yellowstone loopt een weg van 230 kilometer in de vorm van een acht en om je de route die we volgen te kunnen  voorstellen kan je best die acht in gedachte houden. We komen het park, dat 9000 km² groot is, binnen uit westelijke richting in het midden van de acht en vandaar uit rijden we de rechts omhoog tot we helemaal van boven aan de acht het park in noordelijke richting verlaten voor onze eerste overnachting en dat doen we net buiten het park in Gardiner in de staat Montana. Dit gedeelte van de “acht” is het minst spectaculair al zijn de watervallen die we tegenkomen toch wel indrukwekkend, dat beloofd voor de volgende dagen.

IMG_1929 (Large)

IMG_1935

Regelmatig komen we veel “wildlife” tegen, bizons die op of naast de weg lopen en liggen en heel veel Elk’s of Wapiti’s, een soort edelhert dat hier in grote getallen rondloopt tot zelfs  in de achtertuinen van woningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wapiti in Mammoth Hot Springs

 

Onze eerste geisers, waar Yellowstone vooral bekend voor is, krijgen we ook te zien. Yellowstone is eigenlijk één grote vulkaankrater. Door het enorme magma veld onder Yellowstone wordt water ondergronds tot stoom opgewarmd wat door het hele park blubberende modderpoelen en geisers vormt die de stoom en water/modder tot honderd meter omhoog spuit. Door allerhande mineralen in de grond krijgen die bronnen de mooiste kleuren van geel tot groen, bruin, rood en turquoise . Nadeel is de geur, dat gaat van rotte eieren tot zwavel. Als je door een wolk van stoom wandelt door de lange houten wandelpaden die rond deze “basins” aangelegt zijn kan je beter je adem inhouden. We hebben weer een kamer voor zes in Gardiner, twee queen bedden en één king size bed.  Veel stelt het stadje niet voor en het leeft vooral van de toeristen, de restaurants zijn navenant en de combo schotel “beef and ribs” is goed maar ook niet meer dan dat, de spareribs durf ik zelfs slecht te noemen, maar kom, de buik is weer vol en na nog een paar Budweisers in een pub in de buurt is de lamp uit.

Tot morgen,,,

Categorieën: USA 2015 | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Yellowstone : Dag 1

  1. Paul

    Benieuwd naar de foto van Old Faithfull!😜

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.