The Black Hills : Dag 1

Veel valt er over deze dag niet te vertellen, het is vooral een reisdag, 600 km is de afstand tussen het Rocky Mountains National Park en Custer State Park. Dit laatste ligt midden in de Black Hills en is vooral bekent voor de kuddes bizons die er in het wild leven.

IMG_1409

Hier hebben we een grote chalet gehuurd bij Legion Lake Lodge, één van de verhuurders van lodges, cabins en chalets in het park zelf. Net voor we via het stadje Custer (genoemd naar generaal Custer uit het wilde westen tijdperk) het park binnenrijden ziet Raf links van de weg een oud vervallen gebouwtje met de naam “Hitchrail Bar”. De buitenkant doet denken aan een saloon uit de cowboy films en het blijkt ook een beschermd gebouw te zijn, of toch de voorgevel want daar mag de eigenaar niks aan veranderen. Dat weten we omdat we er ene zijn gaan “pitsen” natuurlijk. De uitbater is een echte “Redneck”, wilde baard, onverzorgd en een vuile baseball pet op maar het is echt een toffe kerel. Locals komen hier het meest en de paar die er zijn hebben al rap door dat we geen Amerikanen zijn en ze spreken ons al na een paar minuten aan, het gaat van koetjes en kalfjes naar tips in en rond de Black Hills. Na een paar Budweisers gaat het ook even over Obama en die is hier echt niet geliefd en zeker niet zijn gezondheidsplan. Ik kan het niet laten en ga toch even in discussie daarover, “Its  the pharmaceutical company’s that fuck you, not Obama” zeg ik en ze geven me nog gelijk ook :-)). Over politiek en religie kan je hier echter beter, zeker als buitenstaander, geen standpunt innemen en ga er dan ook maar niet verder op in. Het saloonbezoek was in ieder geval, doordat het geen voorgekauwde toeristenlocatie is, een echt USA moment.

IMG_1419

Redneck Bar

IMG-20150716-WA0014

We stoppen nog snel bij een supermarkt en doen inkopen voor twee dagen, BBQ, spaghetti en alles voor twee dagen ontbijt. 48 blikken Budweiser en wat cola mag niet  ontbreken natuurlijk. Bij aankomst aan de chalet is iedereen in zijn nopjes, het is een sjieke grote volledig houten “lodge” met flatscreens, amerikaanse frigo, volledige keuken, een haardvuur  binnen en een kampvuur buiten. Er is op het grote balkon een grote gasbarbeque voorzien en dat is Ollie zijne winkel, al snel ligt de rooster vol met ribben, worsten en steaks. Paf gegeten gaan we bij  het kampvuur buiten zitten dat we al eerder hadden aangemaakt, aangezien we midden in de bossen vertoeven is hout geen probleem en in een mum van tijd zingen we allemaal “Kumbaya my friend!”. Nee,:-)) niet echt.

IMG_0083

Het koelt wel fel af ’s avonds en de muggen zijn duidelijk in de meerderheid. Er wordt meer op de dijen gekletst dan op de bierfeesten in München en al snel vluchten we naar binnen. Niet lang daarna liggen we allemaal uitgeteld in bed.

Morgen hebben we een volledige dag in de Black Hills.

Slaapwel.

Categorieën: USA 2015 | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “The Black Hills : Dag 1

  1. marina

    tof tof

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.