New York : Dag 2

Doordat we laat naar bed gingen en met hulp van de nodige alcoholverdoving hebben we lang en goed kunnen slapen, we waren tenslotte ook meer dan 25 uren wakker. Toch is het nog maar zeven uur als de eerste de gordijnen opendoet, thuis is het dan al 13u00. We liggen samen op één kamer met 3 dubbel bedden en twee badkamers dus ieder kan op zijn gemak gaan douchen en zich klaarmaken. Rond 8u30 wandelen we  richting Broadway om de Hop-On/Hop-Off bus te nemen. De weg ernaartoe ligt net op de scheiding van Chinatown en Little Italy maar de chinezen heb toch de bovenhand, vieze winkeltjes met rommel en nepartikelen en overal klampen ze je aan om je een “echte” Rolex te verpatsen. Echt opdringerig zijn ze gelukkig niet . Viswinkels zijn er ook en onze neus vertelt ons al een heel stuk op voorhand dat we er ééntje naderen, bah bah wat een stank, hygiëne is hier ook ver zoek, je wordt al mottig als je naar binnen kijkt.

We moeten even zoeken voor we de juiste bus hebben want er zijn vele agentschappen die zo’n tour aanbieden en ook nog eens verschillende rondes doen. Veel valt van die rondrit eigenlijk niet te vertellen, een gids die je moeilijk verstaat door de slechte oortjes en het lawaai rondom. Ik dacht dat ze in Italië veel toeterde maar hier lijkt het wel een lunapark, en daar komen dan nog eens constant loeiende sirenes van ambulances, brandweer en politie bij. Toch past het in het plaatje als je van boven op de open bus tussen de typische gebouwen langs 5th Avenue rijdt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Some Avenue

IMG_1193

Flat Iron Building

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GoNewYork tour

We “hoppen af” aan Central park en gaan naar de fietsverhuur die inbegrepen was in ons “GoNewYork” busticket. Eén uurtje toch, voor een extra uur, wat we nodig hebben om Central Park rond te rijden, moeten we 5$ per persoon bijleggen, dat valt nog mee. Karla moet al direkt haat fiets gaan omruilen, geen remmen en de zadel blijft niet vastzitten, wat een rommel, levensgevaarlijk hier tussen het verkeer. Ook die van Katia kraakt langs alle kanten en ze heeft geen enkele versnelling. Door Central Park rijden is op zich niet zo speciaal, je rijdt langs meertjes en bossen, pas als je tussen en boven de bomen de hoge gebouwen ziet besef je pas dat je eigenlijk midden in een stad met tien milioen inwoners zit te fietsen.

Bij “5 Napkinburger” stoppen we voor een,,,,,,hamburger,  en nemen daarna weer de bus richting downtown. De gids die we nu hebben doet schitterend werk en is heel enthousiast in het vertellen van allemaal leuke weetjes en achtergrondverhalen. Veel beroemdheden hebben op de bovenste verdieping een optrekje, zo betaald Lady Gaga voor een appartement 22.000 $ PER MAAND!!  Ook Robert De Niro heeft een dubbel appartement met uitzicht op Central Park, kostprijs 112.000$ PER MAAND !!!! Dat zelfde appartement staat ook te koop, 54 miljoen $. En eerlijk gezegd zou ik hier niet eens willen wonen!

Time Square moet je natuurlijk ook gezien hebben, gebouwen vol met enorme lichtreclames die in Full HD elk hun eigen product proberen te promoten. Het zijn leegstaande gebouwen die verhuurd worden aan multinationals want op deze plaats brengt alleen al de buitengevel meer op dan het hele gebouw te verhuren.

Hisilicon Balong

Times Square

Tegen een uur of zes zijn we terug aan het hotel en maken ons klaar om “op stap” te gaan.  De  “230Fifth” rooftop bar staat op het programma en we willen er met de metro naartoe maar dat lukt niet echt goed, het is ons niet duidelijk welke ticket we nodig hebben en de creditcard wordt door de automaat geweigerd, tja, dandoen we het maar op de “New York way”, met de Yellow Cab, de taxi dus. Taxi’s in overvloed hier, in elke straat overheerst de gele kleur. Eéntje vinden die leeg is is een ander paar mouwen, we staan als “echte” langs de weg teken te doen maar ze rijden allemaal door. Dat het bordje bovenop het dak van de taxi moet oplichten als hij vrij is  hebben we dan ook snel door maar we moeten ons opsplitsen, er kunnen er maar vier mee.

De drie dames nemen met Raf de eerste taxi en Ollie en ik zoeken ons een andere. Gewoon op het lichtje letten en even met het vingertje zwaaien langs de weg is voldoende. Enkele minuten na hun komen we aan en de security, ne grote struise neger in zwart pak inclusief oortje, laat ons meteen door, het is duidelijk dat we boven de 21 zijn:-)

IMG_20150713_212548[1]

Empire State Building

IMG_20150713_211905[1]

Empire State building vanop 230 Fifth

De rooftopbars zijn de laatste jaren fel opgekomen, hotels verbouwen hun dak tot openluchtterras, inclusief palmbomen. De 230Fifth is één van de bekendste omwille van zijn uitzicht, éénmaal op het dak sta je met je neus voor het Empire State Building en de verlichte skyline van New York is fenomenaal in het donker. Stella Artois maar weer, samen met wat hapjes en zo houden we het vol tot middernacht en slaat de vermoeidheid toch toe, het is thuis dan al  zes uur ’s morgens en ons inwendig klokje is nog altijd wat de kluts kwijt.

Tot morgen

Categorieën: USA 2015 | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “New York : Dag 2

  1. Paul

    Tof! Leest lekker weg. Leuk ook met de foto’s! Heb alleen de foto van de yellow cab gemist terwijl je instapt; had Raf kunnen maken 😜

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.