Disneyworld

Disneyworld Orlando  bestaat uit Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studio’s en Animal Kingdom, we moeten keuzes maken en het is dus Epcot en Animal Kingdom geworden.

Gisteren was Epcot als eerste aan de beurt, maar het is moeilijk om de dag te beschrijven aangezien het eigenlijk wat achtbanen zijn en een groot meer omringt met stadsdelen elk in het thema van een vreemd land. Oog voor detail hebben ze wel, Italië, Duitsland, Frankrijk zijn mooi “nagemaakt”. en het personeel loopt allemaal in de typische kledij van het desbetreffende land.

dav

Het mooist was het vuurwerk ’s avonds midden op het meer, heel spectaculair.

oznor

oznor

Vandaag zijn we naar Animal Kingdom geweest en dat vonden we toch allemaal een stuk mooier. Met als eerste attractie een safari met een grote jeep tussen olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen enz. Prachtig hoeveel oog voor detail Disney heeft, kosten noch moeite zijn gespaard om je echt op een Afrikaanse savanne te wanen.

mde

Ook dit park is verdeeld in verschillende werelden, het één nog mooier als het andere maar er steekt toch eentje met kop en schouders boven de anderen uit, Pandora, de wereld van Avatar met als hoofdattractie “Avatar Flight Of Passage”. Je kan per dag drie attracties toevoegen aan een “Fastpass”, een soort “skip the line”, je mag dan via en aparte ingang als eerste de attractie in op een tijdstip dat je zelf kan kiezen. De attractie is echter zo populair dat we er geen fastpass van konden vast krijgen. Daardoor moesten we aanschuiven in de gewone rij, maar dat wil natuurlijk iedereen ’s morgens waardoor er om 9u30 al een wachtrij van 240 minuten was, vier uren aanschuiven !!!. Ook al kan de attractie tot 1440 mensen per uur verwerken was de wachtrij in totaal al een 6 à 700 meter lang, grotendeels buiten in de volle zon. Wij hebben gepast op dat moment en zijn de rest van het park gaan verkennen. Tegen 14u45 zien we dat de wachttijd nog “maar” 95 minuten is en we gaan aanschuiven. Iets waar we geen spijt van kregen.

dav

Flight Of Passage is werkelijk een ONWAARSCHIJNLIJKE ervaring!!! Geen wonder dat iedereen dit wil zien en ervaren. Kort samengevat ; Je moet op een virtuele vogel gaan zitten en vliegt door de wereld van Avatar, dat alles in 3D en UHD. Zelfs de ademhaling van de Banshee (zo heten die vogels uit de film) voel je met je benen, alles is gedaan om het zo levensecht te laten lijken. De momenten dat je over grazige gebieden vliegt ruik je echt gras, boven de zee ruik je het zoute zeewater, je voelt de wind in je gezicht wat je het gevoel van snelheid geeft, wanneer de Banshee in een dal duikt hang je echt voorover doordat het vernuftige hydraulische systeem je op dat moment in de gepaste positie brengt. Met de perfect werkende 3D bril lijkt alles echt bangelijk realistisch en de computer gegenereerde details en beeldkwaliteit op het immens grote scherm zijn superieur.

Een ongelooflijke ervaring !!!

 

Morgen gaan we naar het Kennedy Space Center van de NASA op Cape Canaveral.

Categorieën: USA 2018 | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.