Cody

Ook vandaag staat er een lange rit op het programma, ongeveer 600km van Custer naar Cody.

IMG_1730 (Large)

IMG_1747 (Large)

Het is een stadje genoemd naar William F. Cody. Zegt je dat niets? Als ik zeg Buffalo Bill gaat er misschien wel een belletje rinkelen. Het is een stadje met echte western roots, cowboy’s zwaaien hier de plak, wat zich vertaalt in heel veel winkeltjes die je typische cowboy- en indianenprul willen verkopen, meestal staat er echter “made in china” in het klein op. Toch wordt het daardoor een gezellig stadje waarvan het straatbeeld gevuld wordt door Pick-up trucks en Harley’s, het geeft zowaar een outlaw gevoel ;-))

Cody telt twee grote toeristische attracties, het Buffalo Bill Historical Center en rodeo, in die volgorde gaan we ze ook bezoeken. We hebben een mooi hotel aan de rand van Cody maar een ontbijt is hier niet inbegrepen, geen probleem, plekjes om te ontbijten zijn er genoeg en rond 10u30 staan we voor het prachtige Buffalo Bill Center. Binnen vind je onder andere het Winchester museum, het typische “cowboy geweer”. In totaal denk ik dat er wel meer dan 1000 geweren uitgestald staan, van musketten tot de meest recente geweren, pistolen en Colts van beroemde filmfiguren. Het museum telt een viertal vleugels met onder elke vleugel nog eens een benedenverdieping die het hele leven van Buffalo Bill, cowboy’s en indianen vertelt. Na een twee tal uren hebben we het wel gezien en gaan we nog even langs het Irma hotel wat vroeger nog gebouwd is door Buffalo Bill. Het interieur is voor een groot deel nog authentiek, het restaurant, de inkomhal en verschillende kamers die ook nog altijd verhuurt worden zijn nog net als 150 jaar geleden.

IMG_1766

Tegen 14u30 rijden we terug naar het hotel en de dames gaan meteen naar het zwembad. Ik maak ondertussen nog een verslagje, Raf speelt met zijne smartphone en Ollie ligt te maffen. Tegen 17u15 staan we echter weer allemaal klaar voor het volgende “evenement”. Bij the Cody Cattle Company  begint om 17u30 een “all you can eat” buffet waarvoor we gereserveerd hebben,  inclusief optreden van een country band. Het buffet stelt niet zoveel voor maar als je honger hebt eet je alles en honger hebben we, tot 3 keer toe wordt er aangeschoven:-)). Het countrybandje doet zijn best om de sfeer erin te krijgen, wat nog redelijk lukt ook. Rond 19u30 is het afgelopen maar in de reservatie zat ook een ticket voor de rodeo en daar keken we al een tijdje naar uit. Vanaf begin juni tot eind september is er elke avond rodeo in Cody. De tribunes zitten goed gevuld als het spektakel om stipt 20u00 begint en spektakel krijgen we ook, we hadden gedacht een beetje goedkoop toeristenamusement te krijgen maar niets is minder waar, die cowboy’s hebben echt een pan scheef. Het is net zoals je het op tv wel ooit gezien hebt, een kooi wordt open getrokken en meteen vliegt het paard met de wildste bokkensprongen de arena in en dan meen ik ook echt wild, ik wist niet dat paarden zo tekeer konden gaan. Dat sommige van die gasten daar ook nog, de één wat langer als de ander, op kunnen blijven zitten is echt niet te geloven. Later doen ze dat nog eens over met stieren die nadat de cowboy eraf gevlogen is nog een beetje opgejut worden door een paar clowns die in de arena staan of in een ronde ton kruipen en zich door de stier met ton en al op de hoorns laten nemen. Iedereen is het erover eens, deze twee uur durende show was zeker weer een hoogtepunt van de reis.

IMG_0209 (Large)

IMG_0220 (Large)

Morgen rijden we naar Yellowstone !!!!!!!!!!!!!

Groetjes van de bende!

Categorieën: USA 2015 | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.