Death Valley

Vanuit Springdale in Zion NP moeten we naar Las Vegas en dat vraagt weer om een goed ontbijt, de ene neemt bacon and eggs en een paar nemen pancakes. Je kan kiezen, twee of drie pannenkoeken, tja, twee is wat weinig dus nemen we de “full rack” en daar hadden we al onraad moeten ruiken. Die dingen zijn 2 cm dik per stuk en komen met twee kannen siroop. We krijgen ze maar half op, tja, dan slaan we de middag maar weer over.

Op naar Las Vegas.

Twee dagen later,,,,
We rijden van Las Vegas richting Death Valley, de woestijn in. Death Valley is de heetste plaats in de USA, tot 57° C is hier gemeten en dat worden we gewaar. Wanneer we afdalen in de vallei loopt de temperatuur op tot 105° F en wanneer we op 85 meter onder de zeespiegel aankomen in de laagstgelegen plaats in de USA, “Badwater”, geeft de thermometer in de wagen 119°F aan, bijna 50°C.
Wanneer we uitstappen merken we pas waar dat voor staat, hete lucht blaast in je gezicht alsof je boven een halfopenstaande oven hangt. Het vreemde is dat je niet zweet, of eigenlijk doe je dat wel, en veel zelfs, maar nog voor de zweet goed en wel uit je porien is droogt het meteen ook op. In de wagen is het echter goed vertoeven door de airco die op volle toeren draait, vandaar dat we er weinig uitkomen. We rijden langs Artists Pallet, een rotsformatie die tientallen kleuren heeft door de verschillende mineralen en zuren die zich in de rotsen bevinden. Rond 15.00 komen we aan bij de Furnace Creek Ranch en kunnen meteen naar onze cabin. Bij Ollie en Kaatje blijkt de airco niet goed te werken en na een telefoontje naar de receptie komt de “maintenance guy” een kijkje nemen. Een jonge toffe gast uit Georgia die al meteen door heeft dat de airco in die cabin gewoon versleten is, regelt al snel een andere kamer die perfect gekoeld wordt, mooi.

De dames zijn al naar het zwembad, veel afkoeling brengt dat niet want het water is minstens 35°, als het al geen 40 is. Lopen rond het zwembad lijkt meer op tapdansen zo heet is de vloer. Dan maar naar de bar voor een paar pinten. We gaan achteraf naar The Wrangler Steakhouse, pokkeduur is het hier, alles moet dan ook van ver en door de hitte aangevoerd worden (kortst bijzijnde stad is 130km verder). Morgen gaat het naar Mammoth Lakes wat eigenlijk niet meer is als een tussenstop naar Yosemite NP.

Tot later !

Categorieën: USA 2012 | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Death Valley

  1. Ollie

    Dat heb je weer goed geschreven buddy 😉

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.