Clearwater Beach

Tegen 8u00 zitten we aan het ontbijt en ’t zal niet als een keizer zijn vandaag, het is namelijk weer eentje uit de “gratis ontbijt inbegrepen” categorie. Wat toast, iets wat op spiegeleitjes moet lijken, droge minicroisantjes, potjes yoghurt, dat is het zowat. Kartonnen bordjes en plastic bestek maken het luxeontbijt compleet. Ach,,het vult en we kunnen er weer even tegen. Tegen 18u00 begint de baseball wedstrijd en dat gaat vaak vooraf met een “Tailgate Party” op de parking bij het stadion. Fans komen dan met hun pick-up truck, soms zelfs met aanhanger, in de namiddag al naar het stadion en sleuren werkelijk hun halve huishouden mee. Een BBQ, partytentje, campingstoeltjes, vlees genoeg voor een half leger en natuurlijk veel bier. De achterklep van de pick-up gaat open, vandaar de naam tailgate, en een heus feestje gaat van start. Iedereen drinkt en eet met en van iedereen. Wij hadden graag, in rode duivels outfit, meegedaan maar dan moesten we een tentje gaan kopen, stoeltjes en een bbq enz. Dat vind je hier wel spotgoedkoop in de WalMart maar als je daar dan staat om 15u00 en er komt zoals bijna elke dag zo een kort maar hevig onweer over je heen, dan sta je daar met je rommel. Om die reden hebben we maar afgezien van dat plan, de dames zijn naar het strand geweest en Raf en ik hebben met de wagen de buurt verkend. Tegen 16u00 zijn we richting Tropicana Field getrokken, het stadion van de Tampa Bay Rays.

dav

sdr

Heel iets anders als een voetbalwedstijd in België, fans van beide teams parkeren op dezelfde parking, komen langs dezelfde ingang binnen en zitten door elkaar op de tribunes. Feliciteren elkaar bij gescoorde punten. “Sport, een feest” is hier echt de mentaliteit. Bij het binnenkomen worden gratis fanspullen uitgedeeld, overal staan assistenten en hostesses je welkom te heten, meestal door een High Five. De lange gangen rondom het speelveld staan vol met eetstanden waar je echt bijna alles kan krijgen, van mexicaans tot hotdog en hamburgers, noem maar op, je koopt éénmaal een drankbeker en mag die dan zo dikwijls als je wil zelf opnieuw gaan vullen. Ook op de tribunes lopen venters luid roepend rond met kisten bier op hun schouder.

Een echt kippenvel moment is wanneer voor de aanvang van de wedstrijd iedereen gaat rechtstaan en iemand, een jong meisje deze keer met prachtige stem, helemaal alleen midden op het veld het amerikaans volkslied zingt. Muisstil is het op dat moment in het stadion. Typisch Amerikaans patriottisme maar wel heel indrukwekkend.

De wedstrijd duurt bijna drie uren en het zijn uiteindelijk de Miami Dolphins die met de overwinning naar huis gaan, ondanks enkele homeruns van de thuisploeg. De basisregels kennen we wel, maar de hele puntentelling is ons niet heel duidelijk, het maakt ook niet uit, het was een superavond en fantastisch om een keer mee te maken.

IMG-20180721-WA0009

Morgen wordt het weer een relaxdagje.

Categorieën: USA 2018 | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.