Fort Meyers – Key Largo

3u50 Rijtijd geeft de GPS aan, we hebben echter de hele dag tijd en stoppen daarom even ten zuiden van Fort Meyers in Naples, meer bepaald in het Old Historic Center. Geen hoge wolkenkrabbers hier maar gezellige laagbouw, mooi aangelegd allemaal en in 5th Avenue wisselen de knusse restaurantjes en koffiebars zich af met poepsjieke winkels. Naples is duidelijk een zoveelste stadje waar de rijken thuis zijn. Het is nog maar 11u00 en toch al snikheet waardoor we de dames voor de afwisseling graag volgen als ze in een zoveelste winkeltje binnenstappen. In één daarvan valt Raf zijn oog om een polshorloge van Skägen die hij  voor we naar de wagen terug wandelen toch besluit te kopen.

Rond de middag gaat de rit verder en we rijden de Everglades binnen om halverwege daarvan Shark Valley te bezoeken. Waarom de naam “Shark” en “Valley” weet ik niet want het is hier niet meer dan een honderden vierkante kilometers vlak moerasgebied en haaien zijn er al helemaal niet. Wel veel alligators en die willen we zien. Het enige wat je er kan doen is met een trammetje of met de fiets een 15 mijl of 23 km lange tocht doen door een deel van die moerassen. We kiezen voor de fiets en voorzien van een vijftal flessen water beginnen we eraan. Het is erg warm maar gelukkig wat bewolkt waardoor er geen brandende zon ons constant begeleid, links en rechts in de verte zien we echter donkere wolken met geregeld de lichtflits van een blikseminslag, onweer dat gelukkig uit onze buurt blijft. Het verharde pad loopt tussen de moerassen door en geregeld liggen er alligators zich op dat pad te warmen in de zon op het hete asfalt, behalve vandaag blijkbaar. Na een tweetal kilometer zien we er wel eentje vlak naast het pad in het water liggen en het is een enorm groot exemplaar, met de kop en rug deels boven water lijkt hij ons aan te staren, te bespieden bijna.

oznor

Op een klein jong alligatortje van 50 cm na zien we voor de rest van de twee uren durende fietstocht geen enkele meer. Wel veel vogels maar dat is natuurlijk niet zo indrukwekkend. Jammer maar helaas.

We rijden verder via Homestead tot in Key Largo, het eerste stadje van de Key’s waar we morgen namiddag een snorkel tour geboekt hebben. Eindigen doen we ook nu weer aan het zwembad en de bijbehorende tikibar.

rbsh

bsh

 

 

Categorieën: USA 2018 | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Fort Meyers – Key Largo

  1. Paul

    Ben nu wel benieuwd naar de Skägen van Raf..

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.