Daytona Beach

Het in de autosport wereldberoemde circuit van Daytona Beach, de Daytona Speedway,  home of the Daytona 500, gaan we vandaag bezoeken, ca. 110km rijden maar we maken een ommetje via Mariette, een kennis van de USA4all FB groep. We gaan er euhm, hulpgoederen omruilen zeg maar.;-). Typisch hollandse gezelligheid met een bakkie leut zorgen voor een leuke kennismaking en babbel. Wanneer we in de vroege namiddag aankomen in Daytona en langs de Speedway passeren valt onze mond al open. Over één lengte van het oval circuit zijn tribunes geplaatst goed voor maar liefst 165.000 permanente zitplaatsen.Heel indrukwekkend om te zien.

NASCAR Daytona 500 Auto Racing

Eerst wordt de honger gestild in een Outback Steakhouse net naast het circuit. Terwijl we binnen zitten trekken, zoals bijna elke dag in Florida, donkere wolken over en na een kwartiertje valt de regen met bakken uit de lucht, gepaard met hevige bliksem en donder. Na een uurtje is het ergste over maar het blijft nog regenen en flitsen in de omgeving. We rijden naar de ingang van het circuit en melden ons aan de balie voor tickets voor één van de begeleide tours in en rond de Speedway.

dav

 

Men verteld ons dat wanneer binnen een straal van 5 mijl er een onweer is, er geen rondleidingen gegeven worden, we moeten dus wachten. Achter  de balie houdt men op een computer de raderbeelden in de gaten en wij kijken stiekem mee.

Na een klein uurtje in de souvenirshop te hebben rondgesnuffeld wordt omgeroepen dat alle rondleidingen die dag worden afgelast. Lap, Raf had zich hier heel erg op verheugd en de teleurstelling is groot, maar helaas, het is niet anders.

mde

We rijden dan maar naar het beroemde strand van Daytona Beach en parkeren kort bij een bekende strandbar. Het blijft bewolkt en met tussenpozen telkens weer opnieuw regenen en onweren. Misschien daardoor, maar het strand ziet er nu niet zo idyllisch uit als op de foto’s en de hotels en appartementsgebouwen langs de kustlijn zien er onderkomen en oud uit. Door het slechte weer is het pokkedruk  in de beachbar en we houden Daytona dan maar voor gezien. Het zit vandaag nog niet erg mee.

We besluiten om op de terugreis de Premium Outlet van Orlando te bezoeken om o.a. naar de Adidas sneakers op zoek te gaan. Bij aankomst aan de Millenia Mall blijkt dat niet de Outlet te zijn. De Millenia Mall is een poepsjiek winkelcomplex met allemaal dure merken als Prada, Gucci, Cartier en noem maar op. Geen spek voor onze bek dus. Ik vraag aan de ingang toch even aan de receptie of er een Adidas Store is. “Yes sir , second floor, right on the corner”. Aha, toch een meevaller maar wanneer we aan de roltrap komen blijkt die defect en moeten we hem te voet omhoog gaan. Boven aangekomen is er op de hoek helemaal geen Adidas , wel een Hägen-Dazs,,Duh !!??

Enfin, dan maar terug te voet naar beneden. Er ligt aan de ingang een Cheesecake Factory en we besluiten er een stuk cheescake te gaan eten. Wachttijd minimum een uur verteld men ons,,, dat gaat dus ook niet door……

We googlen naar “premium outlet” en laat de juiste nu op nog geen twee kilometer  liggen. Allez, misschien nu wat meer geluk. Daar aangekomen is er inderdaad een Adidas Store en ik vind eindelijk mijn Superstars en aan 50€ ook nog, lukt er dan toch iets vandaag? Nee, want die van Karla zijn niet meer in haar maat enz enz,,,,

We rijden terug naar onze villa en wanneer ik aan de blog wil beginnen vind ik mijn lader nergens, ben ik die nu echt vergeten thuis?? Dan maar de auto in en naar een WallMart, die zijn gelukkig 24 op 24 en 7 op 7 open en daar vind ik een universele laptop adapter,,,,die ik thuis wel kan weggooien, want,,, 110V,,,,tsss.

Tja, al bij al een dikke 350 km gereden vandaag en niks speciaals gezien of gedaan, we laten het niet aan ons hart komen en duiken het zwembad in met een budweiser binnen handbereik.

Morgen gaan we naar Disneyworld, Epcot om precies te zijn. ’t Is te zeggen, als er niks tussenkomt,,,,,;-)

 

Tot morgen

 

 

 

 

 

 

Categorieën: USA 2018 | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.