Florida 2018

We zijn alweer 3 jaar verder, tijd voor een nieuwe trip naar de USA. Er stond in eerste instantie een gecombineerde reis Cuba/Florida gepland maar dat schijnt toch moeilijker te zijn dan aanvankelijk gedacht. Er zijn wel vluchten van Miami naar Havana, daar niet van,  maar men moet aan één van twaalf voorwaarden voldoen om tussen Amerika en Cuba te mogen reizen en toerisme hoort daar niet bij. Daardoor hebben we maar besloten om Cuba terug op de “Bucket List” te zetten en ons te beperken tot Florida. Dat dat geen straf is hoeft niet gezegd met steden als Miami, Orlando, de prachtige kustplaatsen zoals  Fort Lauderdale, Palm Beach, Clearwater/Tampa, Sanibel/Fort Meyers tot Naples in het zuiden en natuurlijk niet te vergeten , de Florida Key’s. Iets helemaal anders toch als de vorige twee reizen die vooral gericht waren op het westen en de bijbehorende natuurparken.

We vliegen deze keer met Lufthansa vanuit Brussel via Frankfurt met de nieuwe Airbus A380 naar Miami. De tickets waren in vergelijking met de vorige reizen spotgoedkoop, de helft zelfs, voor 518€ heen en terug in juli is echt een koopje. We zijn met z’n vieren deze keer en daarom  hebben we een kleinere SUV gekozen, de Ford Edge, die we ook nu bij Avis geboekt hebben. Zeventien dagen, van 13 tem 31 juli.

Geen western toestanden, cowboys, rode rotsen of uitgestrekte woestijnlandschappen maar wel veel moerasland bevolkt door alligators en ,,,,muggen staan ons deze reis te wachten,,het is tenslotte een tropisch, vochtig en in de zomer snikheet klimaat. Oh ja, en strand ,,,heel veel witte stranden met bijbehorende palmbomen. Ook niet slecht natuurlijk. 😉

Op naar de “Sunshine State” !!

 

 

 

Categorieën: USA 2018 | 4 reacties

Berichtnavigatie

4 gedachten over “Florida 2018

  1. Dag Frank,
    Dat lijkt me een mooie reis, wij zijn nagenoeg dezelfde aan het plannen, ik ben benieuwd waar je de tickets geboekt hebt, mooi prijsje.
    Grt Ed

    Like

    • Ik heb eerst gezocht via Skyscanner.nl en die verwees o.a. naar Lufthansa voor die prijs, Dus ben ik rechtstreeks op Lufthansa.com gaan boeken. Dat was eind oktober.

      Like

    • Had ik nu al geantwoord? Via skyscanner gezocht en een van de resultaten was rechtstreeks bij Lufthansa, en dat hebben we ook gedaan. In september was dat denk ik

      Like

  2. Ah ja, nu zie ik het😁

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.