Volcano Bay

De laatste dag in Orlando en dus ook de laatste dag in één van de pretparken. Eindigen doen we met “Volcano Bay”, het nieuwe waterpretpark van Universal dat in mei vorig jaar is opengegaan. Je kan de gratis ligbedden gebruiken op de kunstmatig aangelegde stranden of een dubbel ligbed met overkapping en kluisje huren, of, zoals wij deden, een Cabana huren. Je krijgt dan een grote pergola met ligbed, 2 ligzetels, koelkast gevuld met water, een mandje met vers fruit en broodjes, handdoeken, een kluis voor de waardevolle spullen in op te bergen, een grote plafondventilator, verlichting en gordijnen rondom. Er is voor de cabana’s ook  bediening inbegrepen, als je eten of drinken wil bestellen hoef je maar een vlagje omhoog te steken en iemand komt je bestelling opnemen en ook brengen, heerlijk. Ook hebben de cabana’s een eigen TapuTapu station. Bij binnenkomst in het park  krijgt iedereen een soort digitaal polshorloge. Je kan jezelf daarmee bij een attractie in een virtuele wachtrij zetten zodat je niet uren daar in een rij moet gaan staan. Normaal moet je met je TapuTapu polsbandje naar de attractie die je wil doen gaan en die daar activeren. Wij kunnen dat dus nu doen in onze cabana zelf, ook supermakkelijk. Het grootste voordeel bleek achteraf de beschutting te zijn tegen regen en wind tijdens de twee hevige onweren die weer, net als elke dag, over trokken. Alle attracties gaan dan voor het gevaar van blikseminslag dicht en iedereen moet maar ergens dekking zoeken, onder een parasol of ergens in een restaurant. Wij hadden op die momenten dus onze eigen beschutting en dat was geen overbodige luxe want als het er onweert is het ook echt knallen en valt het water met bakken uit de lucht.

Een kopvalling heb ik gisteren ook opgelopen, door de overdreven airco overal natuurlijk. Als je ergens binnenstapt, van restaurant tot bar of toilet, het is net of je een koelcel binnenstapt. Rillend van de kou zijn we in Universal’s Islands of adventure uit een restaurant gekomen, verkleumd van de kou. Ze overdrijven daar echt in en daarom heb ik de laatste dagen s’avonds ook niet de moed meer gehad om de blog bij te houden, verkouden, keelpijn enz. Maar ondertussen is het ergste voorbij dus dat komt wel goed.

IMG-20180721-WA0000

IMG-20180720-WA0024

bmd

We zijn rond 21u in Orlando vertrokken voor de volgend bestemming in onze rondreis, Clearwater Beach bij Tampa. Om 23u30 aangekomen in het hotel en we zijn zijn allemaal meteen in bed gekropen.

Morgen wordt het relaxen en tegen de avond gaan we naar Tropicana Field, de thuisbasis van de Tampa Bay Ray’s voor een baseball wedstrijd.

 

 

 

 

Categorieën: USA 2018 | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.